Hvad er ÅOP?

17 oktober 2021 Emilie Jacobsen

advertorial

Hvis du overvejer at tage et lån, er du sikkert støt på begrebet ÅOP utroligt mange gange. Det er nemlig et vigtigt begreb at holde øje med, når du tager et lån. Faktisk et af de vigtigste overhovedet. 

ÅOP står for årlige omkostninger i procent. Det er altså et tal, der viser, hvor meget dine årlige omkostninger i forbindelse med lånet kommer til at være. I ÅOP er både beregnet renter og gebyrer. Det er derfor det eneste tal, der dækker over begge dele. Det er det, der gør det så vigtigt. Når du ser på, hvor meget ÅOP er på, er det vigtigt, at du finder det lån, der har den lavest mulige ÅOP. På den måde får du de lavest mulige årlige omkostninger. 

ÅOP afhænger af din situation 

Du kan ikke bare regne med, at der er en fast ÅOP på et lån. Hvis du tager et ikano bank lån, bliver din ÅOP beregnet efter din situation. Ud fra, hvor god Ikano Bank regner med, at du er til at betale pengene af, hvor mange penge du låner, og hvor lang tid du vil være om at betale dem af, vil du altså få en ÅOP, der er enten høj eller lav. Du kan derfor ikke bare gå ind på deres hjemmeside og se, hvad ÅOP er. Du skal søge om lånet for at vide, hvad den endelige ÅOP ville komme til at blive. 

Hos Ikano Bank ligger deres ÅOP på mellem 5.7 og 22 %. Der kommer altså til at være rigtig stor forskel på, om du kan låne til den høje eller den lave ÅOP. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at se grundigt på det tal.

Har du svært ved at gennemskue et låns pris udelukkende ud fra ÅOP, kan du også se på de samlede kreditomkostninger. 

Flere Nyheder