Hvornår er en boligadvokat aktuel?

I forbindelse med køb af fast ejendom er det altid anbefalelsesværdigt at alliere sig med en boligadvokat. Det gælder blandt andet ved køb af følgende former for ejendom:

– Parcelhus eller rækkehus

– Ejerlejlighed

– Forældrekøb

– Andelslejlighed

– Sommerhus eller kolonihavehus

– Fast ejendom fra dødsbo

– Fast ejendom på tvangsauktion

– Nybyg og projektkøb

Men hvad koster en boligadvokat, og hvordan finder du ud af, hvilken advokat du skal bruge?

Prisen for en boligadvokat

https://eboligadvokat.dk/ har vi fundet en række pakkepriser på rådgivning fra en professionel boligadvokat. Prisen ligger på 4.500 kr. for en andelsbolig og 6.750 kr. for køb af hus, ejerlejlighed eller projektbolig.

Bruger du en boligadvokat, der er certificeret af Danske Boligadvokater, så er advokaten underlagt en række etiske regler, der sikrer dig de bedst mulige vilkår. Blandt andet har du krav på et gratis formøde, ligesom prisen skal være fast – du risikerer altså ikke at få en stor efterregning, når handlen er afsluttet.

Hvordan finder du en boligadvokat?

Der er flere forskellige måder at finde en boligadvokat på. Først og fremmest kan du bruge Google – men det er ikke sikkert, at det er den bedste advokat, der dukker op øverst i søgefeltet. Det er blot den advokat, der har betalt flest penge for markedsføring.

I stedet kan du bruge Trustpilot, der er en kanal, hvor brugere anmelder deres oplevelse hos en given virksomhed – og det gælder også advokatvirksomheder. På den måde kan du vælge en boligadvokat, som har fået gode anmeldelser af tidligere kunder. Det er altid godt at lytte til, hvilke oplevelser andre i lignende situation har haft.

Sidst men ikke mindst kan du tage et kig på Danske Boligadvokater, der er en sammenslutning af de advokater, der følger den række af etiske regler, som Danske Boligadvokater har udarbejdet i samarbejde med Advokatrådet og Forbrugerrådet. På den måde kan du se, om der ligger en advokat i dit område – og måske lige tjekke vedkommende på Trustpilot, inden du ringer.