Professionel gulvafslibning i Hillerød – når resultatet skal være perfekt

12 april 2019 Astrid Pedersen
Professionel gulvafslibning i Hillerød - når resultatet skal være perfekt

De fleste boliger vinder ved at være udstyret med et solidt, intakt og velholdt trægulv. Uanset om det drejer sig om den elegante sildebens parket, man ofte ser i gamle herskabslejligheder i de større byer, om massive egegulve af tykke skibsplanker, som ofte beklæder liebhaver huser i forhenværende fiskerlejer, eller de klassiske bræddegulve i eksempelvis murermester villaer, er træ det suverænt bedste materiale, som kan anvendes til gulvbelægning. Træ er behageligt at betræde og smukt at beskue – så længe det selvfølgelig er velplejet og ikke bærer præg af manglende vedligeholdelse og slem slitage.

Slid sætter sig i trægulve

Når et ellers smukt og charmerende trægulv udsættes for årelangt slid – og man måske forsømmer den ugentlige pleje rutine, som visse typer trægulv kræver – vil det tydeligt kunne ses i gulvets overflade. Træværket kan blive slidt og udtørret til et punkt, hvor det ikke længere kan afvise støv og smuds, som derfor kan indlejre sig i træets overfladiske fibre. Dette skaber en grålig film, som ikke kan vaskes væk, og som giver gulvet et permanent nusset og snusket udseende.

Træværket vil samtidig blive ekstra sårbart over for spildte væsker, som vil suges ind i fibrene og danne misfarvede skjolder. Især de farvede væsker som kaffe, te eller rødvin kan give grimme skønhedspletter. Og som om dette ikke var nok, vil et slidt trægulv være mere tilbøjeligt til at danne splinter, som river strømper og sokker itu, og som kan sætte sig fast i den bløde hud under fødderne på de små.

Dit slidte trægulv kan reddes med en grundig gulvafslibning

Hvis du ønsker, at dit gamle trægulv skal have sin glatte overflade og strålende fremtoning tilbage, bør du overveje at starte helt forfra med en grundig gulvafslibning. Du bør kontakte en professionel gulvmand, som kan opnå det smukkeste resultat. Du kan finde dygtige håndværkere hos gkservice.dk

Flere Nyheder