Sådan vælger du den rette varmepumpe

09 december 2021 Emilie Jacobsen

advertorial

Har du bestemt dig for, at du vil have en varmepumpe til din bolig eller din fritidsbolig, er du sikkert interesseret i at finde ud af, hvilken der er den bedste at vælge. For hvad skal du egentlig se på, når du skal vælge en varmepumpe? 

Vi er blevet inspireret af firmaet Amalo.dk til denne artikel. De har skrevet en række artikler om, hvordan du vælger den rette varmepumpe, og guider dig også gerne, når du skal vælge en varmepumpe. Læs mere om dem på https://www.amalo.dk/luft-til-vand-varmepumpe/panasonic-varmepumpe 

Først og fremmest mener de hos amalo.dk, at det er vigtigt, at du ser på tilbagebetalingstiden, når du skal vælge en varmepumpe. Det er altså den tid, som det tager, før varmepumpen har betalt sig selv ind i forhold til den varmekilde, du har nu. Det er egentlig forholdsvis simpelt at finde frem til, hvor lang tilbagebetalingstiden er. Der skal du bare dividere dine tilslutningsomkostninger til varmepumpen med din estimerede forbrugsbesparelse. 

image

Tænk også over varmepumpens T-CAP funktion 

Når du skal vælge en varmepumpe, er det også vigtigt, at du sørger for at tænke over dens T-CAP funktion. Det er en forkortelse for total kapacitet. Det siger noget om, hvor effektiv varmepumpen er til at varme op. Det er jo vigtigt, at du har en varmepumpe, der kan varme din bolig op, lige meget om det er plus- eller minusgrader uden for. 

For mange typer af varmepumper falder deres effektivitet, jo koldere det bliver uden for. Det vil selv sagt ikke være en smart varmepumpe for dig at vælge, da det jo er, når det er meget koldt, at du virkelig har brug for varmepumpen. Derfor skal du have en, der kan varme lige godt, om det er plus- eller minusgrader uden for. 

Hos amalo.dk anbefaler de altid en Panasonic varmepumpe som den, der lever bedst op til disse to kriterier. 

Flere Nyheder